Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikelse efter H&M-besked

/
  • Karin Engman, Lekstugan, tycker det är synd att H&M valde Söderhamn före Bollnäs. Hon är övertygad om att det hade varit positivt för affärerna om klädjätten kommit till Bollnäs. – H&M är inte vilken kedja som helst. Det tror jag inte politikerna förstår, säger hon.

Köpmän i Bollnäs är överens: det är olyckligt att Hennes & Mauritz valde Söderhamn och inte Bollnäs.

Annons

– De stora kedjorna kommer alltid att dra, jag tror att det är bättre att ha dem här än på annan ort om vi vill behålla kunder i stan, säger Joan Ljungh, säljare på PO radio och tv.

Tolla Hamasour är butikschef på Kappahl sedan ett år. Han är positiv till butikens utveckling.

– För att vara en så liten stad är det väldigt bra, säger han.

Men trots att han är tillfreds med butikens omsättning hade han gärna sett att H&M valt Bollnäs i stället för Söderhamn.

– Det hade blivit en fräsch shoppingstad. Vi är rätt nya och Lindex och Åhléns finns i nyrenoverade lokaler. Om H&M också kommit hit hade vi nog kunnat locka många kunder utifrån, säger han.

Det tror också Joan Ljungh, säljare på PO radio och tv.

– Det är många som åker till Gävle för att handla och det är ofta H&M som drar. Jag tror att vi hade kunnat behålla de kunderna lokalt om H&M funnits här, säger han.

Någon större rädsla för att Bollnäs kommuninvånare ska sluta handla på hemmaplan för att i stället köra de få milen till Söderhamn har de inte. Men att få ett nytt dragplåster till handeln i Bollnäs centrum skulle inte skada anser de.

Läs fler köpmäns reaktioner i torsdagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons