Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut saknas för byggstart av förskola

Den nya förskolan vid Hamre i Bollnäs är nästan två år försenad. Men nu räknar barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S) med att bygget snart kommer igång.

- Behovet är akut. Det går inte att vänta längre, säger han.

Annons

Planeringen, projekteringen och upphandlingen av den nya förskolan har varit en lång och segdragen historia.

- Det känns väldigt tråkigt att det blivit så här. Föräldrarna har vid flera tillfällen fått olika besked om tidpunkten för inflyttningen och det är definitivt inte bra, säger Lahenkorva.

I ett tjänsteutlåtande föreslår för- och grundskolechef Eva Eklund nu att fem miljoner kronor ytterligare – utöver de 15 – avsätts för investeringen vid Hamre. Hon vill att tre miljoner kronor som är reserverade för investeringar vid Rens förskola i år förs över till Hamre. Två miljoner vill hon ta från en post som gäller omstruktureringar av skollokaler.

- Trycket på Hamreområdet är stort. Det måste finnas nya lokaler från årsskiftet, säger Eva Eklund.

Den nya förskolan är planerad att ligga strax väster om gamla Hamre skola vid Edelsbergsvägen. Den ska ge plats för 70–75 barn.

När allt är klart blir det möjligt för de provisoriska förskolorna Violen och Delfinen (Violen i en källarlokal vid Hedhamregatan och Delfinen i en modulbyggnad vid Pionens förskola) att flytta ur sina lokaler.

- Fortfarande saknas det ett beslut som gör det möjligt att starta bygget. Nu måste kommunstyrelsens arbetsutskott ge ett besked den 19 augusti så att det går att komma igång i höst, säger Eklund.

Mer läsning

Annons