Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om arena har överklagats

Nu överklagas kommunfullmäktiges beslut om att utveckla SJ-området i Bollnäs – utan en bandyhall.

- Beslutet strider mot kommunallagen, säger Anders Gustafson i Bollnäs Arena AB.

Annons

I december 2009 fattade dåvarande kommunfullmäktige ett inriktningsbeslut om att göra SJ-området till ett "innovations- och upplevelsecenter", där en multiarena för bland annat bandy ingick i visionen. Nästan tre år senare – den 13 november i år – beslutade fullmäktige att inriktningsbeslutet inte längre ska gälla och att det i stället ska planeras för en bandyhall på Sävstaås IP.

Nu har bolagen Bollnäs Arena AB och Bollnäs Stationshus AB och deras ägare – Anders Gustafson, Åke Hedlund och Staffan Skogens – överklagat beslutet från november till förvaltningsrätten i Falun.

- Vår uppfattning är att beslutet strider mot beredningstvånget och retroaktivitetsförbudet i kommunallagen, säger Anders Gustafson. Kommunen har sprungit förbi berörda nämnder, som inte har berett ärendet inför det nya beslutet – och man har rivit upp ett beslut som allmänheten, Bollnäs Bandy och arenabolaget på goda grunder har inrättat sig efter. Vi har arbetat i god tro utifrån inriktningsbeslutet och man kan inte backa från ett beslut på det här sättet.

Genom det senaste fullmäktigebeslutet ändras förutsättningarna fullständigt för utvecklingen av Bollbro-området (den del av SJ-området som kommunen köpte 2009) hävdar de klagande:

- Beslutet innebär en helt annan inriktning än den kommunen har beslutat och arbetat för sedan den 21 december 2009.

Mer läsning

Annons