Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut dröjer om Flästa Källa

/
  • Ett område vid Hällorna i Flästa, intill ladan på bilden, är det nya huvudförslaget till placering av Flästa Källas anläggning.

Det blev inget snabbt beslut om den planerade mineralvattenanläggningen i Flästa utanför Arbrå.
Ägarna till en grannfastighet har invändningar mot trafiken till anläggningen – och därför kommer ärendet upp i miljö- och byggnämnden igen i mitten av mars.

Annons

I förra veckan diskuterade miljö- och byggnämnden ett nytt förslag till placering av bolaget Flästa Källas planerade mineralvattenfabrik – denna gång utanför skyddsområdet för kommunens vattentäkt i Flästa.

- Vi är positiva till den här etableringen, sade nämndens vice ordförande Bo Lindgren (S) efter mötet. (Ordföranden Lars-Göran Larsson äger marken där företaget vill bygga och deltog inte när frågan diskuterades.)

Vid mötet fick Bo Lindgren rätt att besluta om förhandsbesked för bygglov efter den 22 februari. Till dess hade ägarna till en grannfastighet möjlighet att yttra sig om ett förslag till ny vägsträckning till anläggningen.

Nu visar det sig att ägarna fortfarande är kritiska. De hänvisar till ett tidigare yttrande, där de hävdar att det i genomsnitt kommer att passera en långtradare i timmen förbi deras fastighet.

Beskedet innebär att Bo Lindgren inte kommer att fatta något beslut på egen hand.

- Nu blir det en fråga för hela nämnden den 16 mars, säger han.

Styrelseordföranden i Flästa Källa, Olle Eriksson, tror inte att trafiken till och från den planerade anläggningen blir så omfattande som grannarna är rädda för:

- Vi har tillstånd att tappa 500 kubikmeter mineralvatten per dag – och det motsvarar tio långtradare. Men för att leverera så mycket, måste vi överta hela den svenska marknaden för paketerat vatten. Och dit är det långt.

Mer läsning

Annons