Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad man försökte strypa sig själv i arresten – utredning om tjänstefel nedlagd

En polis i Bollnäs har misstänkts för tjänstefel sedan en berusad man som placerats i arresten försökt att strypa sig med ett bälte som poliserna missat under visitationen.

Annons

Det var i början av juni som polispatrullen kallas till en mack i Bollnäs södra utkant där en ambulans har omhändertagit en berusad man. När de kom till platsen gjordes bedömningen att mannen, som enligt poliserna var en känd missbrukare, skulle omhändertas.

Väl inne på polisstationen visiterar ansvarig polis den berusade innan han placeras i arresten. Men trots att polisen säger sig ha genomfört en regelrätt visitation upptäcks inte att mannen hade ett bälte i byxorna.

Läs också: Polischef frias från tjänstefel

Direkt efter att de hade stängt celldörren fick de ett nytt larm om en våldtäkt och poliserna hann bara fylla i den gripnes personnummer innan de måste åka ut igen. Först när de kommer tillbaka efter sin andra insats får de höra att mannen de tidigare omhändertagit upptäckts när han försökte strypa sig själv i cellen.

En utredning om tjänstefel har genomförts, men trots att ansvarig polis bevisligen begått ett misstag har åklagaren nu lagt ner utredningen. Detta motiveras med att misstaget är att betrakta som ringa och därför inte brottsligt i lagens mening.

Läs även: Kvinna hittad död i arresten

Läs även: Drogpåverkad sattes i arrest – avled

Mer läsning

Annons