Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berättarkafé om Bollnäs förr

/
  • Annamaria Björklin och Pia Larsson (längst fram) från Bollnäs bibliotek, Ronald Lucchesi och Anneli Hansson, ABF samt Bertil Hulth från hembygdsföreningen bjuder in till berättarkafé. I bakgrunden Mårten Anderssons målning Odjuret, som finns i Mårten-rummet på biblioteket.

"Kom, lyssna och berätta!"
Den uppmaningen riktar man nu från biblioteket, ABF och hembygdsföreningen till Bollnäsbor som sitter inne med kunskap om hur det var och såg ut förr.
På onsdag nästa vecka, i biblioteket, äger det första berättarkaféet rum.

Annons

Det finns många personer med kunskaper om Bollnäs förr i tiden, men många av dem börjar bli gamla och det gäller att dela med sig innan det är för sent.

Något forum för det har inte funnits tidigare, nu blir det ändring på det.

- Det är dags att lämna byxhörnan och komma hit och berätta, säger Bertil Hulth, ordförande i Bollnäs hembygdsförening.

I byxhörnan, mellan JC och Lindex, brukar äldre Bollnäsbor stå och prata om svunna tider.

Man behöver inte oroa sig för att stå inför publik och hålla föredrag.

- Berättarkaféerna ska snarare handla om samtal, där man är välkomna med inlägg. Men inte några jätteutsvävningar, max en kvart, säger bibliotekschef Annamaria Björklin.

För att bringa ordning i församlingen har Bertil Hulth konsulterats. Han ska hålla i det hela, som en slags ordfördelare.

Inbjudan till någon speciell person har inte gått ut, men någon oro för att ingen skulle dyka på premiärkvällen den 10 februari känner ingen av de inblandade.

- Det finns så många Bollnäsbor som brinner för det här, säger Annamaria Björklin.

Och så har biblioteksassistent Pia Larsson sonderat lite grand i förväg, så man vet att i alla fall några av dem som bör vara där kommer.

Mer läsning

Annons