Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behov finns – men här togs två idrottsytor bort

/
  • Grusplanen vid Blomkransen är nu parkeringar, och gräsytan bredvid har reducerats på grund av en nydragen gångväg.

Behovet av platser för spontanidrott är stort. Det vittnar både idrottsföreningar och Bollnäs bostäders vd om. Samtidigt har bolaget valt att ta bort två ytor som kunde användas för idrott på Blomkransen.

Annons

Elisabeth Olander har bott på Blomkransen med sin familj i ungefär 30 år. Hon reagerade starkt på Bollnäs bostäders vd Lars Åsbergs uttalande om hur viktig den yttre boendemiljön är för bostadsbolaget.

Som en kommentar till platsbristen på Solrosen sa Lars Åsberg att Bollnäs bostäder arbetar för att lösa bristen på ytor för spontanidrott . Men på Blomkransen verkar inte den filosofin gälla, enligt Elisabeth Olander.

– Från början hade vi en fin grusplan här som även spolades under vintern, så att barnen kunde åka skridskor, säger hon.

Nu har grusplanen dock gjorts om till parkering. Samtidigt har en ny gångväg med tillhörande belysning byggts diagonalt över den enda kvarvarande större gräsytan, vilket begränsar möjligheterna att använda även den för spontanidrott.

– Det känns tråkigt att ifrån barnen den möjligheten när det finns alternativ, säger Elisabeth Olander.

Läs också: "I slutändan kanske vi blir en skitförening"

Enligt Lars Åsberg, Bollnäs bostäders vd, har förändringen skett eftersom det länge har varit brist på parkeringsytor vid Blomkransen.

– Vi gjorde ett övervägande tillsammans med Hyresgästföreningen och kom sedan överens med kommunen om en marköverlåtelse då säkra trafiklösningar för bilar, cyklar och gående går före behovet av bekväma rekreationslösningar, säger Lars Åsberg.

Läs också: "Full fart på Bondens gräsplan"

Enligt honom är det hyresgästernas önskemål som till viss del styr satsningarna på spontanidrottsytor. Förutsättningarna på bostadsområdet samt ekonomin är två andra faktorer.

– Nästa idé vi skall arbeta med är att i vinter spola en lägenhetsnära enkel isbana i Arbrå med hjälp av bandyveteranerna i Gamla Giffare, säger Lars Åsberg.

Mer läsning

Annons