Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnböcker och glesbygdsromantik

/
  • Magdalena Brunzell tillsammans med dottern Frida, som har fungerat som bollplank under arbetet med boken.

Barnboksillustratören Magdalena Brunzell hämtar inspiration i det tomma och ensliga. Till vardags bor hon i Härjedalen men just nu finns hon i fritidshuset i Enstabo, Alfta, när hon deltar på barnkulturveckan i Järvsö.

Annons

Magdalena Brunzell är ursprungligen född och uppvuxen i Vallsta, men sedan 17 år bor hon i Tänndalen. Hon försörjer sig som konstnär och illustratör och den senaste veckan har hon medverkat vid barnkulturveckan i Järvsö. Tillsammans med Järvsöbon Maria Norén har hon gjort en barnbok, Maria skriver och Magdalena illustrerar.

Boken är tänkt att bli den första i en hel serie om Fru Zoo och alla de djur som bor i hennes djurpark. Första delen handlar om Igga, en igelkott som gillar Iggy Pop och rymmer hemifrån.

Det här är första gången hon illustrerar en barnbok. Men det blir inte den sista och Maria Norén har redan skrivit berättelsen till nästa bok om Fru Zoo. Den ska komma ut om ungefär ett år.

- Jag mår jättebra av att hålla på med två olika grejer, säger Magdalena Brunzell. Som egen konstnär rår man sig själv, men här styrs jag av Marias text och ibland är det rätt skönt att bli lite styrd.

Och även om barnboksillustrerandet tar en hel del tid kommer hon inte att släppa konstnärsbiten. I september ställer hon ut på konstnärernas höstsalong i Kista och sedan ska hon resa till Lofoten och skapa.

- Det är mycket glesbygdsromantik i det jag gör, säger Magdalena Brunzell.

Mer läsning

Annons