Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandystudio inför storpublik

/

20:e sändningen sedan den blygsamma starten för bara några veckor sedan. Då tog Bandystudion sitt pick och pack, drog till Sävstaås och sände jubileumsprogrammet (nästan) live.

Annons

Riktigt till sin rätt kom Ljusnanjournalisterna Torkel Bohjort och Tomas Froms då spelarna skrinnade ut för paus - då var isen Bandystudions.

Efter en del tankemöda inför derbyt kom Bohjort och Froms fram till att lite "korvcurling" inför huvudläktaren inte skulle vara helt fel. Innan själva tävlingen satte igång informerade Torkel Bohjort, en smula osammanhängande, om den här tävlingsformens historia.

- Egentligen vet vi inte. Men vi tror att korvcurling kan ha varit en sport av betydande omfattning förr. Det har aldrig riktigt kommit fram, bara. Förrän nu då.

Reglerna i korthet: Släng en inplastad falukorv så nära mittpunkten som möjligt. Tävlande var de båda supporterklubbsledarna Andreas Sonefors (Flames) och Robert Bergius (Farmers). Båda, måste man nog säga, missade grovt. Bergius var minst dålig och för det fick han tre ringar att bjussa klacken på - om det nu var någon som hade täljkniv, förstås...

Hittills har Bandystudion bara funnits på webben och med ett minimum av teknik producerats inne i Ljusnanhuset.

Kanske är det den "folkliga framtoningen" som gjort Bandystudion så populär.

Kan Bandystudion utvecklas ytterligare?

- Studiogäster och ett par fruktfat kan vara ett grepp. Och så måste vi snärta till sändningarna. De får inte vara över tio minuter.

Bandystudion kan handla om olika saker, ibland även bandy?

- Jo, det stämmer. Inför julen ville vi gärna tipsa om hur man fixar godaste julskinkan och så där. Och vi hade köttbullstips också, glöm inte det. Vi ville vara aktuella, helt enkelt. Det vill vi alltid.

Här kan ni se Bandystudion.

Mer läsning

Annons