Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyklubben om hallplanerna: "På måndag skickar vi in en ansökan"

/

Hoppet om en bandyhall i Bollnäs lever.
På en presskonferens presenterade Bollnäs Bandy sina planer för en bandyhall på det så kallade SJ-området – med en tänkbar invigning säsongen 2017/2018.
– Vi vill dit och fylla området och se till att lyset alltid är på där, säger klubbchefen Robert Lindgren.

Annons

Bandyhallsfrågan i Bollnäs har dragits i långbänk i snart ett decennium. för ungefär ett år sedan sade kommunen nej till ett lån på 61 miljoner kronor till klubben för att bygga en bandyhall på Sävstaås.

TV: Se presskonferensen från Sävstaås

Då gick ridån ner och läget blev nattsvart. Nu är det återigen positiva tongångar. Bollnäs Bandys klubbchef har träffat samtliga gruppledare för de politiska partierna i kommunen och presenterat den nya planen som i slutändan ska leda till en bandyhall i centrala Bollnäs.

– Vi fick väldigt positiv respons från gruppledarna i partierna. Nu ska vi lämna in en option på måndag om att få köpa Bro 4:4. Alla står i startgroparna och vill köra i gång. Många hakar upp sig på att det här bara är för vårt elitlag som spelar 15-16 hemmamatcher per säsong, men våra ungdomslag spelar kanske 15 matcher i veckan, säger Robert Lindgren.

Det som man tryckt extra på för att få gehör för sina idéer är att det inte bara handlar om elitverksamhet, utan att en hall på SJ-området skulle ge stora effekter för idrotten i hela kommunen.

TV: Axman om hallfrågan: "Win, win, win"

– Vi tror stenhårt på det här, det kommer bli ett lyft för alla eftersom det kommer frigöras isytor och andra lokaler för andra sporter. Det är ju exempelvis bara sex timmar som är vikt åt allmänhetens åkning just nu, får vi en hall så kan ju alla tider som inte är bokade vara öppna för allmänheten, säger Robert Lindgren, som tillsammans med Bollnäs GIF Fotbolls ordförande Micke Morin drivit frågan.

För fotbollens del skulle en flytt av bandyn öppna upp för att de kan samla sin stora (500 aktiva) verksamhet till Sävstaås och anlägga två fullstora konstgräsplaner där vilket också skulle frigöra halltider för andra idrotter i kommunen.

Vilken typ av bandyhall det kommer bli fråga om är en kall lik dem i Edsbyn och Vetlanda.

– En kall hall ska det vara för att de aktiva ska kunna leverera en bra produkt, om åskådarna får frysa lite får man ta det.

Vad ser du för effekter om det blir en bandyhall på SJ-området?

– Det ska bli som en ny ort att besöka i Bollnäs. Vi vill dit och fylla området och se till att lyset är på där. Det är ett attraktivt område med närhet till allting. Men det återstår en del att göra. Det ska skrivas avtal med kommunen och alla inblandade parter.

Vad händer med andra verksamheter på området?

– Vissa byggnader kommer få rivas, men det är såna som är så dåligt skicka att man inte får vara i dem eller som inte används. Men de verksamheter som finns kommer inte påverkas.

LÄS MER: Fotbollen kommer gynnas av bandyhall

Mer läsning

Annons