Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandvagnens ägare delgiven misstanke

Brottsrubriceringarna dråpförsök, grov vårdslöshet i trafik samt grovt rattfylleri kvarstår mot den man som förra helgen körde en bandvagn genom centrala Bollnäs.

Bandvagnens ägare har delgivits misstanke om medhjälp till grovt rattfylleri.

Annons

Det var under natten mot söndagen en kraftigt berusad 22-åring med passagerare var ute och körde bandvagn. Färden gick genom centrala Bollnäs, över viadukten, genom rondellen vid Max och upp mot Heden, där föraren styrde ut på en åker, sladdade omkring, åkte ned i ett dike, tog sig upp i gen och körde vidare.

Folk som såg den vådliga färden trodde inte sina ögon och hade inte ett tidningsbud i sista stund backat undan kunde det ha slutat riktigt illa.

När polisen vid ett tillfälle körde upp jämsides med bandvagnen höll de på att bli prejade av vägen och det hela tog inte stopp förrän polisen kunde genskjuta bandvagnen i Kyllerrönningen, nordväst om Bolleberget.

22-åringen anhölls, misstänkt för dråpförsök, grov vårdslöshet i trafik samt grovt rattfylleri. Han släpptes efter polisförhör.

I veckan har polisen hållit vittnesförhör och när alla förhör är avslutade gör åklagaren en slutgiltig bedömning av ärendet. Till dess kvarstår brottsrubriceringarna mot 22-åringen.

Mer läsning

Annons