Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bagdadborgmästare på Bollnäsbesök

/
  • Marknadsansvrige Håkan Andersson berättar om Borabs verksamhet för Bagdadborgmästarden Dr. Riyadh N. Al-Adhadh och Nabil Yuokhanna.

Företagsringen i södra Hälsingland har etablerat kontakt med Irak. Och på kort tid har två delegationer besökt Bollnäs och Alfta. Senaste besöket var på onsdagen då Bagdads borgmästare Dr Riyadh N. Al-Adhadh tittade på Borabs anläggning på Sävstaås och Värmeverket.

Annons

Kontakterna med Irak har Företagsringen kunnat etablera via Nabil Youkhanna, som tidigare arbetade vid Nine i Alfta. Och projektledare för det här utbytet för Företagsringen är Lennart Thellebo.

Förra veckan var en delegation från Irakiska ambassaden under två dagar i Bollnäs och Alfta. Bland annat besöktes då CC Systems, Nefab, AQ och ACAB.

På onsdagen var Bagdads borgmästare med följe i Bollnäs och gjorde då studiebesök vid Borabs återvinningsanläggning på Sävstaås och på Värmeverket.

Håkan Andersson, marknadsansvarig vid Borab tog emot och berättade hur sophämtningen fungerar och hur avfallet tas om hand på anläggningen på Sävstaås. Om hur det brännbara avfallet krossas till små bitar för att sedan eldas i Värmeverket.

Borgmästaren Dr Riyadh N Al-Adhadh berättade att i Irak där bränner man exempelvis avfall från sjukhusen vid sjukhusen. I övrigt lägger man dem öppet.

Soptunnor är utdelade till hushållen i Bagdad men enligt borgmästaren används de inte till sopor utan till mat.

- Förhoppningsvis leder det här till nya kontakter och att de vill ha våra tjänster. Det skull få enorma följder för den här regionen om våra företag här kan få vara med och leverera till Iraks återuppbyggnad, framhåller Lennart Thellebo.

Mer läsning

Annons