Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäddat för musik och mat

/
  • Niklas Bertilsson och Olle Nyberg i Drei Trocaderos bjöd på musik efter maten.
  • Det var fullbokat till den italienska matbuffén.
  • Göran Enberg, Petra Enberg och Marie Åkerlund hade kommit till Glösbolagret för första gången.
  • Jon Törnros, en av ägarna, hälsade alla välkomna.
  • Hemtrevlig miljö.

Att äta från en italiensk matbuffé och lyssna till livemusik omringad av soffor och sängar är kanske inte något som så många upplever så ofta. Men så såg det ut när Glösbolagret bjöd in till den första kvällen i musiken och matens tecken.

Annons

De tre nya ägarna fortsätter att utveckla verksamheten på Glösbolagret. På torsdagen arrangerades en kväll med fokus på mat och musik – ett återkommande inslag hoppas ägarna.

– Det känns bra och det är fullbokat. Vi var till och med tvungna att hämta bord från förrådet, säger Jon Törnros, en av ägarna.

Kön ringlade lång till buffén med hemlagad mat inspirerad av det italienska köket. Vid ett bord satt Marie Åkerlund och Göran Enberg från Ljusdal tillsammans med Petra Enberg från Bollnäs. Det var deras första gång på Glösbolagret.

– Det verkar mycket bra här och maten är jättegod, säger Marie Åkerlund.

För den som inte hann med att knipa ett bord till buffén eller som helt enkelt inte ville äta gick det förstås fint att komma ändå. För det bjöds dessutom på livemusik av bandet Drei Trocaderos, som består av Olle Nyberg på sång och gitarr, samt Niklas Bertilsson på slagverk.

– Vi är supertaggade, säger Olle Nyberg inför spelningen.

De satt vid ett bord alldeles intill den för kvällen dekorerade scenplatsen. Runt omkring dem och övriga matgäster i rummet stod fortfarande inbjudande soffor och sängar kvar.

– Vi gillar mysspelningar. Vi har gjort spelningar i vardagsrum förut, men vi har nog aldrig spelat i sovrum, berättar Olle Nyberg.

– Det här är riktigt hemtrevligt, säger Niklas Bertilsson.

Sedan klev Jon Törnros upp på scenen och hälsade alla välkomna och presenterade bandet. När musiken kom igång och fokus skiftades från maten till scenen kunde Ingela Törnros, en av ägarna, äntligen pusta ut en stund.

– Jag har varit så nervös eftersom vi fick ut informationen om det här så sent. Men nu är jag supernöjd över att det kom så mycket folk och att det blev så bra, säger hon.

Ytterligare en kväll med detta arrangemang finns inplanerad, fast då med andra smaker till andra toner.

Mer läsning

Annons