Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avskrivet lån för "Giffarna"

/
  • Det går bra för Bollnäs GIF i vinter och nu skriver kommunen av föreningens lån med 50 000 kronor.

Framgångarna för Bollnäs GIF Bandy hittills i vinter minskar föreningens låneskuld till kommunen med 50 000 kronor. Det har kommunstyrelsen beslutat.

Annons

Bollnäs kommun har ett samarbetsavtal med bandyföreningen sedan hösten 2005, där kommunens sponsring regleras. Ju längre elitlaget kommer i tabelltoppen, desto större blir reklamvärdet för kommunen – och högre ersättning betalas ut.

När det gäller avancemang till semifinal och SM-final finns inga summor fastställda i avtalet, utan då ska separata förhandlingar ske.

Häromkvällen blev det klart att "Giffarna" gått till semifinal för första gången på många år. Och frågan om spronsring enligt samarbetsavtalet kom upp som ett extraärende vid kommunstyrelsens möte på torsdagen.

Beslutet blev att 50 000 kronor av det lån som föreningen har hos kommunen ska skrivas av. Och om laget går vidare till SM-final kommer ytterligare 150 000 kronor att skrivas av.

Bollnäs GIF Bandy har sedan ett antal år tillbaka ett lån hos kommunen, som betalas av med 15 000 kronor per år. Den kvarvarande skulden är nu 200 000 kronor – så om laget går vidare till finalspel avskrivs hela låneskulden.

Mer läsning

Annons