Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalet dröjer minst två veckor

/
  • Trots att det i förhör med två av de häktade har det framkommit att de har transporterat och grävt ned den försvunne 26-åringens kropp så är det i ett mycket stort skogsområde som polisen måste leta efter den.

Då Christian Larssons kropp ännu inte har hittats är kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman inte redo att väcka åtal mot de tre häktade männen.

Annons

Det har snart gått två veckor sedan de tre män, två 19-åringar och en 18-åring, som polisen misstänker har dödat 26-årige Christian Larsson häktades för människorov. Därmed ska åtal nu vara väckt. Men polisen har trots intensivt sökande inte kunnat hitta 26-åringens kropp.

- Kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman kommer att begära att de ska stanna i häktet i två veckor – till att börja med. Så vår vi se hur de ställer sig till det, om de accepterar att vara fortsatt häktade eller om det blir en ny förhandling, säger spaningsledare Sune Nordh.

De häktade och deras advokater kan alltså acceptera att häktningstiden förlängs. Om de inte gör det blir det nya häktningsförhandlingar.

Mer läsning

Annons