Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för medhjälp till misshandel

/
  • På kvällen den 10 juni misshandlades en man svårt på järnvägsstationen i Arbrå.

Nu åtalas den man i 20-årsåldern som misstänks för inblandning i den råa misshandeln på järnvägsstationen i Arbrå den 10 juni. Han tros ha lurat med sig den misshandlade till platsen där han sedan misshandlades med tillhyggen av två maskerade män.

Annons

På kvällen den 10 juni besökte den misstänkte den man som senare skulle bli misshandlad. Den mannen är i 40-årsåldern och bosatt i en lägenhet i Arbrå.

När den misstänkte senare skulle ta bussen hem till Bollnäs bad han den andre om att följa honom till stationen. Det var vid 21.30-tiden och när de kom till stationen blev denne överfallen och svårt misshandlad med tillhyggen av två maskerade män.

Han ådrog sig blödningar, svullnader, skärskador och frakturer på bland annat benen och i ansiktet. Med hänsyn till tillvägagångssätt och uppkomna skador bedömer åklagare brottet som grovt.

Under utredningen har framkommit att den misshandlade sedan tidigare känt sig hotad av en kriminell gruppering och att han tror att det är den som ligger bakom misshandeln. Däremot kände han inte alls igen de två män som genomförde misshandeln.

Han säger också i förhör att han utifrån hur det gick till tror att den nu misstänkte var fullt medveten om vad som skulle hända när de kom till platsen. Det grundar han på att den misstänkte bara stod och såg på under misshandeln utan att verka förvånad.

I efterhand kommer han också ihåg vissa detaljer från tidigare under kvällen när den misstänkte burit sig underligt åt. Utredningen har också visat att den misstänkte har haft vissa kopplingar till den kriminella grupperingen och med hjälp av en beslagtagen mobiltelefon vill åklagaren bevisa att han under kvällen har haft sms-kontakt med någon av gärningsmännen samtidigt som han umgicks med den senare misshandlade mannen.

Den misstänkte erkänner att han gått tillsammans med den andre till tågstationen, men förnekar att han skulle ha någon kännedom om vad som skulle ske. Han säger också att det var han som ringde larmcentralen om misshandeln och att han sedan stannade på platsen tills ambulans och polis kom dit.

Han förnekar också att han skulle ha stått på sidan av och tittat på misshandeln. Han säger i stället att han gömde sig bakom en buske. Att han inte ingrep och försökte stoppa misshandeln förklarar han med att han var rädd för att själv råka illa ut. Rättegång kommer snart att hållas i Hudiksvalls tingsrätt.

Läs även:

Ett tåg kom till stationen vid misshandeln

Fortsatta förhör – misshandel i Arbrå

Begärs häktad efter misshandel i Arbrå

Mer läsning

Annons