Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för grov kvinnofridskränkning

En 57-årig man från Bollnäs misstänks ha både slagit, knuffat, förföljt och hotat sin före detta sambo. Nu åtalas han för grov kvinnofridskränkning.

Annons

Åtalet gäller en lång rad händelser, från början av 2011 till mitten av 2012. 57-åringen ska enligt åtalet ha slagit sin före detta sambo mot munnen under en bilresa och slagit henne i ansiktet inne på en matbutik i Bollnäs. Han har också ofredat henne genom att blockera hennes parkeringsficka med sin egen bil, så hon inte kunde köra därifrån, och kallat henne för kränkande saker och spottat på henne.

Vid ett annat tillfälle ska han ha kört med sin egen bil nära den hon färdats i, blinkat med helljuset, kört om och tvingat henne att stanna. Han ska också vid flera tillfällen ha tvingat henne att sitta kvar i hans bil, dragit henne i håret, misshandlat henne och spottat på henne.

Åtalet innehåller också ytterligare några misshandelstillfällen och det finns flera olika vittnesuppgifter och läkarintyg som stödjer kvinnans berättelse. Enligt åklagaren ska var och en av gärningarna ha varit ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet, ägnade att skada hennes självkänsla.

I juli 2012 fick mannen kontaktförbud och hade därmed inte längre rätt att söka kontakt med kvinnan. Men bara några dagar senare överträdde han det förbudet flera gånger. På en restaurang ska han ha gått fram och lagt sin hand på hennes axel och tilltalat henne, sagt kränkande saker om henne till hennes sällskap, och förföljt henne därifrån på cykel. Också här finns det vittnesuppgifter som styrker berättelsen. Han ska också ha ringt upprepade gånger och lämnat meddelanden på hennes telefon.

Nu åtalas alltså den 57-årige mannen vid Hudiksvalls tingsrätt, för grov kvinnofridskränkning och överträdelse av kontaktförbud.

Mer läsning

Annons