Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal mot Bollnäsman – slog sitt ex och jagade hennes väninnor med kniv

Nu ska mannen ställas inför rätta för brott mot de tre kvinnorna.

Annons

Natten mot den 6 februari i år slog en Bollnäsman sin före detta flickvän i ansiktet och hotade att döda henne och skada en anhörig till henne. Han ställde sig framför dörren, och när kvinnan försökte ta sig ut från bostaden drog han henne tillbaka in. Han tog också ett tag över hennes näsa och mun.

Det hävdar åklagaren som nu åtalar mannen för flera brott.

Läs mer: Väninnor kom till kvinnans undsättning

När kvinnan kontaktade två väninnor för att få hjälp, ska han ha hotat dem med kniv och sprungit efter dem beväpnad med kniven.

De tre kvinnorna lyckades springa därifrån och ringa till polisen.

Nu åtalas mannen för misshandel, olaga frihetsberövande och flera fall av olaga hot. Mannen, som är i 30-årsåldern, har varit frihetsberövad sedan han greps samma natt.

Läs även: Behandling för män som slår

Han har i polisförhör nekat till brott. Han har sagt att han drack alkohol och inte ens minns om han träffade kvinnorna den kvällen.

Mannen åtalas även för att ha skickat dödshot till sin före detta flickvän via Facebook, tre veckor före händelsen i bostaden.

Inom kort kommer det att hållas en rättegång mot honom i Hudiksvalls tingsrätt.

Den åtalade mannen dömdes förra året till fängelse i ett år och tre månader för grov misshandel. Han dömdes för att ha knivhuggit en tonåring i ryggen vid ett bråk vid Alfta kyrka i maj 2013.

Läs även: Fängelsestraff för kniv i ryggen

Mer läsning

Annons