Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assoulband är tillbaka

/
  • Assoulband gör comeback. Från vänster; Peter Morén, Fredrik
  • Bandet har samlats i Trash-lokalen i Häggesta för att repetera.
  • Peter Morén visar sin talang på trummor.
  • Magnus

Kultbandet Assoulband återuppstår. Den 26 februari ställer sig medlemmarna i Bollnäsgruppen på scenen igen för första gången på fem år.

– Vi litar på våra gamla fans att de ska dyka upp, säger körtjejen Carola Kron Lind.

Annons

Det repeteras för fullt i Trash-lokalen i Häggesta. När tidningen kommer på besök är det Mustang Sally som ljuder ur högtalarna. Det är nedräkning till bandets comeback och spelningen på nattklubben Tranan.
– Det kommer att bli party, det här är musik som aldrig dör. Det är riktig soul vi spelar, lite Blues brothers commitments, säger lead singer Fredrik Ljung.
Assoulband bildades redan i mitten av 90-talet och bandet har haft allt ifrån sex till tolv medlemmar genom åren. 1995 gjorde de sin första spelning som ett komplett band och sedan lirade de regelbundet på Gropa och Palladium under några år.
Men allt eftersom medlemmarna flyttade för att plugga blev det svårare att hålla ihop gruppen. Assoulband har ändå spelat lite till och från genom åren. Men det var inte förrän i somras som tanken på en återförening dök upp på allvar.
– Jag och Danne (Jonsson) stod och pratade över ett glas rött på ett bröllop, om hur roligt vi har haft i bandet och vad kul det skulle vara att köra igen, säger körtjejen Anna Svanberg.

Mer läsning

Annons