Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangörer beklagar Orhallas öde

/

Arrangörerna bakom Rock the mountain och Freluga trädgårdsscen beklagar att Orhalla tvingas lägga ned.

– Att skapa ett bra musikklimat är något vi alla hjälps åt med, säger Jacob Abrahamsson.

Annons

Beskedet om Orhallas död kom inte som någon chock för arrangören Kulturevent Sverige AB och dess vd Kajsa Lönn. Att döma av två andra musikarrangörer kommer de emellertid att bli saknade.

– Synd att det har blivit så här. Jag gillade att de bokade lite mer udda akter, säger Andreas Baglien, som arrangerar Söderhamnsfestivalen Rock The Mountain.

Han har arrangerat sin rockfestival i sex år, och gått med vinst varje år förutom 2010 – då publiken svek och festivalen fick ett litet minus i kassan. Men trots svårigheterna att lyckas inom evenemangsbranschen tror han att det finns plats för fler aktörer i Hälsingland.

– Vi har alltid varit ett musiklandskap. Och jag tycker att alla har lyckats profilera sig rätt, för att inte konkurrera om publiken, säger Andreas Baglien.

Freluga trädgårdsscen har på tre år byggt upp en solid grund att stå på, bekräftar Jacob Abrahamsson, en av personerna bakom arrangemanget. Enligt honom finns det flera tänkbara orsaker till varför Orhalla inte överlevde.

– Dels har de ett större maskineri som kostar pengar. Sedan kan man aldrig veta om man valt rätt artister som arrangör, det är publiken som bestämmer om man har gjort rätt.

Att konkurrensen om konsertbesökarna är stenhård finns ingen tvekan. Men Jacob Abrahamsson hoppas att ingen mer arrangör ska behöva kasta in handduken.

– Vi har ett stort utbud på liten yta. Men vi bör också kunna locka tillräckligt stor publik för att räcka till alla. Jag hoppas på det, säger han.

Mer läsning

Annons