Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenakonsult mötte politiker

/
  • Området vid gamla lokverkstaden (bilden) och tidigare vagnverkstaden är den plats där privata Bollnäs Arena AB vill bygga en ny bandyhall.

Hela konsultutredningen om en bandyhall i Bollnäs presenteras i början av februari. Det säger konsulten Thomas Hammar, som nu träffat de politiska gruppledarna i kommunen.
Klart är också att ett helt bebyggelseprojekt kommer att presenteras för gamla SJ-området.

Annons

Men Thomas Hammar är noga med att påpeka att inga förord ännu ges till något av alternativen för en ny arena.

- Vårt arbete kommer att vara slutfört om några veckor och då ger vi ett tydligt besked om vad vi kommit fram till. I nuläget har vi inte mer information än så, säger han – och tillägger:

- Gruppledarna har inte heller fått några andra svar.

Under onsdagen träffade Thomas Hammar vid företaget Hammar Locum Metior i Gävle först gruppledarna i oppositionen. Därefter mötte han majoritetens representanter.

- Det fanns två syften med träffarna. Dels gav vi en snabbkurs i hur en utredningsmodell arbetats fram, dels ville vi ta upp en del frågeställningar med politiska dimensioner, säger Thomas Hammar.

Enligt planerna ska ett seminarium hållas den 14 februari där utredningsrapporten diskuteras.

- Men materialet kommer att översändas till kommunen redan i början av februari. I det läget räknar vi med att den också ska diarieföras i kommunen som allmän och offentlig handling.

Enligt konsultföretaget kommer rapporten att innehålla både en faktadel – med ett neutralt siffermaterial – och ett preciserat ställningstagande i arenafrågan.

Utredningen har omfattat de tre lokaliseringsalternativen vid gamla SJ-området, Milkos tidigare industriområde och en ny hall vid Sävstaås. Men konsulten har också tittat på ett nollalternativ där det inte blir någon hall alls.

Mer läsning

Annons