Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenabolaget vill justera detaljplan

/

Bollnäs Arena AB – som bland annat planerar för en bandyarena på det gamla SJ-området – anser att det finns för många begränsningar i förslaget till detaljplan för området.

- Kommunen har gjort ett kanonjobb, men vi vill göra smärre justeringar, säger bolagets styrelseordförande Anders Gustafson.

Annons

"Förslaget har i sin utformning så pass stora begränsningar att området tappar i en kommersiell möjlighet och försvårar områdets ekonomiska bärighet" skriver Anders Gustafson och styrelseledamoten Åke Hedlund i ett yttrande till kommunen.

- Vi tycker det är farligt att vinkla för mycket på det kulturella området. Det måste ju vara kommersiellt hållbart att investera där också, säger Anders Gustafson – som betonar att det bara är smärre justeringar som arenabolaget föreslår.

Bolagets ledning anser att planen bör vara mer generell och inte alltför detaljerad – till exempel när det gäller bestämmelser om största tillåtna nybyggnadsyta. Det kan medföra problem att skapa en optimal utformning av området, påpekar de.

- Vi vill behålla områdets karaktär, men det måste också finnas möjligheter att bygga kommersiella lokaler – till exempel bostäder, kontor och hotell, säger Anders Gustafson.

Mer läsning

Annons