Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenabolaget vill ha avtal om köp

/

Bollnäs Arena AB vill omgående starta en process för att få köpa gamla SJ-området.

- En extern konsult bör kunna ta fram ett avtalsförslag inom ett par veckor, säger Anders Gustafson, styrelseordförande i arenabolaget.

Annons

Under torsdagen lämnade Bollnäs Arena AB:s vd Åke Hedlund in en ny skrivelse från bolaget.

- Med denna skrift vill vi starta processen för att skriva under ett villkorat köpeavtal med Bollnäs kommun gällande Bro 4:4, skriver Åke Hedlund.

Företaget kan acceptera konsulternas idé om att kommunen väntar ytterligare ett år med ett slutligt beslut i hallfrågan. Samtidigt begärs det ett avtal där bolaget ges rätten att köpa mark och fastigheter på gamla SJ-området inom en angiven tid. Det handlar alltså om en option för ett förvärv.

- Vi ser det naturligtvis som glädjande att SJ-området rekommenderas som en bas för en arena. Ett villkorat köpeavtal, som är riskfritt för kommunen, är i det här läget ett riktigt steg. Därför vill vi starta avtalsprocessen direkt, säger Anders Gustafson.

Arenabolaget är, enligt Anders Gustafson, villigt att betala samma pris som kommunen gav för området när det köptes av privata förvaltningsbolaget Bollbro 2010. Det handlar om 15 miljoner kronor.

- Med ett köpeavtal för marken kan också arenabolagets partners presenteras.

Enligt Bollnäs Arena AB handlar det om två börsnoterade bolag. Samma sak uppgav Anders Gustafson också vid träffen med konsultbolaget Hammar Locum Metior i tisdags.

Anders Gustafson ser inga risker för kommunens skattebetalare.

- Vi är beredda att ta de kostnader som är förknippade med en affär.

Mer läsning

Annons