Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbråbo ny ledare för Konserthuset i Gävle

/

I höst får Konserthuset och Gävle Symfoniorkester ny chef. Och det är Örjan Hans-Ers från Arbrå som fått uppdraget. Han efterträder Beryl Lunder.

Annons

I våras blev det känt att nuvarande chefen Beryl Lunder ska lämna sitt uppdrag för att bli chef för Örebro konserthus. Det har sedan varit en öppen rekrytering och när tjänsten utlystes var Örjan Hans-Ers en av de sökande.

– Jag är ju orkesterchef nu och har tidigare jobbat på Folkteatern som mellanchef och kände att det skulle vara intressant att stiga upp ett steg, säger han.

Nu i semestertider blev rekryteringen klar.

– De ringde och berättade att jag fått jobbet i går (måndag). Det kändes väldigt roligt och inspirerande, säger han.

Örjan Hans-Ers är knappast obekant med organisationen som han börjar leda i september. För tio år sedan började han arbeta som producent vid Gävle Symfoniorkester. Nu är han som sagt orkesterchef och biträdande konserthuschef för Gävle Symfoniorkester.

En viktig fråga som för honom är att vidareutveckla samarbetet mellan Konserthuset och kommunerna i regionen.

– Jag vill att vi ska ha en viktig roll i hela regionen och inte bara i Gävle. Vi har fått en tradition med konserter i Hudiksvall och nu också i Bollnäs i och med det nya Kulturhuset. Vi har också en del verksamhet för barn och ungdomar. Jag vill vidareutveckla samarbetet.

De senaste åren i chefsställning har inneburit en hel del administrativt arbete, men musikintresset är stort hos Örjan Hans-Ers. Han är utbildad vid Musikhögskolan och har vikarierat som altviolinist vid olika symfoniorkestrar i landet.

Han brinner också för folkmusiken och är på sin fritid en aktiv speleman. Just nu är han på Bingsjöstämman i Rättvik och i helgen blir det Delsbostämman.

Under flera år var Örjan Hans-Ers musiklärare på Kulturskolan i Bollnäs och har också varit biträdande rektor på Bollnäs Folkhögskola. Han bor med sin familj i Arbrå.

Mer läsning

Annons