Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsutskottet ändrar inte beslut om Nytorp

Kommunstyrelsens arbetsutskott ändrar inte sitt tidigare beslut. De förordar än en gång gruppen kring lantbrukaren Jan-Erik Hansson som köpare av Nytorp.

Annons

Efter ett beslut om återremiss på fullmäktige hamnade försäljningen av Nytorp åter på arbetsutskottets bord under torsdagens sammanträde.

I återremissen ingick också ett krav om att ärendet skulle granskas av en oberoende konsult.

Detta har också genomförts.

En lunta på 90 sidor med alla beslut, diskussioner och anbudsunderlag, sändes iväg till juristerna på Sveriges Kommuner och Landsting och lagom till sammanträdet kom svaret.

Där skriver Olof Moberg bland annat: Att i efterhand värdera olika utfästelser som en anbudsgivare uppgivit ur ett kommunalekonomiskt perspektiv torde inte vara i linje med EU-kommissionens meddelande, eftersom alla tänkbara anbudsgivare inte fått samma information. Även om budet i efterhand framstår som bättre för säljaren.

- Vad kommunen kan göra nu är att bestämma sig för att antingen gå vidare med försäljningen i enighet med tidigare anbudsinfordran och ta det högsta budet – eller att avbryta och genomföra en ny, säger han i skrivelsen.

Arbetsutskottet har valt att fortsätta processen och kommer än en gång att rekommendera kommunstyrelsen att fatta ett beslut om att ställa sig bakom gruppen kring Jan-Erik Hansson som köpare.

- Deras bud är det högsta, säger Marie Centerwall.

Hon berättar att arbetsutskottet var enigt i sitt beslut och att det nu måste hållas ett extra kommunstyrelsesammanträde för att hinna med fatta ett beslut innan fullmäktige avgör frågan i slutet på månaden.

Mer läsning

Annons