Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen nytt för Gamla Giffare

/
  • Martin

Föreningen Gamla Giffare har fått nytt.

På tisdagen var det invigning, med bandklippning och allt, och han som klippte till var Martin "Lillen" Johansson, 93, legendarisk högerytter i Bollnäs Gif med bland annat två SM-tecken på meritlistan.

Inte mer än rätt att den nya lokalen på Hedhamregatan fått namnet Lillen.

Annons

Lokalfrågan har länge varit ett problem för Gamla Giffare, men från att varit hänvisade till ett förråd på Framnäs har man nu en lokal värd namnet, mycket tack vare sponsorer och eget arbete.

Jan-Erik Flink, elegant och brytsäker back och libero i Broberg, Bollnäs, Sandviken och landslaget, är föreningens sekretare. Han har räknat ut att den förvandling lokalen genomgått har kostat ungefär 100 000 kronor. Pengar som medlemmarna själva bidragit med, i form av framgångsrikt tiggeri av olika företag samt eget arbete.

Lokalen kan nu liknas vid ett trivsamt museum, där priser, lagfoton och pärmar med urklipp finns samlade på ett överskådligt och lättillgängligt sätt. Tidigare var grejerna utspridda lite varstans.

Gamla Giffare såg dagens ljus 1977 och på årsmötet året efter valdes Sven Pe Johansson, klassisk sportjournalist på Ljusnan och Dagens Nyheter, till föreningens förste ordförande. Andra som svingat klubban genom åren är Thore Larsson, Ville Berg, Lasse Svensson och Sigurd Nilsson.

På tal om att svinga klubban. Sedan 2005 är Peter Ericsson ordförande.

De omkring 100 medlemmarna sysslar inte enbart med att träffas, prata bandy och ha allmänt trevligt. De delar även ut stipendier, till lovande killar och tjejer inom bandy och fotboll, uppvaktar gamla spelare och gör utflykter, då även damerna brukar följa med.

Det är ju även så att många av spelarna från förr har avlidit och sådana gånger finns Gamla Giffare med på begravningarna. Att stötta änkorna är då en självklarhet för medlemmarna.

Mer läsning

Annons