Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen hemma igen!

/
  • Äntligen hemma igen! Anna-Lisa Hellberg och Kenneth Gustafsson är lika belåtna som katten Vilma.

På valborgsmässoafton för ett år sedan brann huset på Knöttasvägen 1G. Nu är längan inflyttningsklar igen. Och glädjen är stor bland återvändarna.

Annons

- Nu är det hemma igen, säger Anna-Lisa Hellberg.

Det går inte att ta miste på glädjen och lättnaden. Hon och Kenneth Gustafsson har packat upp kartonger och flyttat runt möbler sen tidiga morgon på valborgsmässoafton. De minns båda förra årets valborgsmässofirande.

Inget blev riktigt som de tänkt sig.

Kenneth jobbade på Hällagården och jobbade rätt sent. Han kände han sig lite förkyld och bestämde sig för att stanna hemma på kvällen. Anna-Lisa följde med barn och barnbarn till Café 83 för en bit mat och lite valborgsmässofirande.

- Vid 10-tiden tyckte jag att det började lukta lite bränt, berättar Kenneth.

- Det var fruktansvärt.

Under tiden satt Anna-Lisa på 83:an och såg brandbilarna åka förbi.

- Jaha, nu har de börjat tända kasar minns jag att jag tänkte, säger hon.

- Men sen kom ett barnbarn och ropade Åh mormor, det brinner hos dig!

Alla hyresgästerna hade evakuerats från sina lägenheter och stod vanmäktiga och tittade på hur lågorna slog upp från taket. Kenneth hade glömt katten kvar inne i lägenheten och brandmännen fick flera gånger hindra honom från att springa in och försöka hämta den.

Klockan fem på morgonen var branden släckt. Det första Kenneth och Anna-Lisa tittade efter när de kom in var katten. Det visade att sexåriga kissen Vilma hade gömt sig i en garderob och klarat livhanken.

1989 flyttade Anna-Lisa och Kenneth in i lägenheten. Efter ett års evakuering är de hemma igen. Lägenheten är renoverad, ljus och trevlig, vårsolen värmer balkongen. Under balkongbordet ligger katten Vilma och sover.

- Vi tror att hon känner igen sig. Nu är det hemma igen!

Fyra familjer flyttar tillbaka till Knöttasvägen 1G (tidigare Idrottsvägen). Ytterligare en ny hyresgäst har flyttat in. resten av lägenheterna är tomma, än så länge..

Mer läsning

Annons