Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fick de öppna spelbutik

/
  • Butikschefen Stefan Larsson har tagit plats bakom speldisken tillsammans med tre av de fyra anställda som kommer att bemanna den – Linda Eriksson, Moa Olsson och Peter Edlund.

Willys har länge velat ha en förbutik med spel. Men spelbolagen har ansett att marknaden i Bollnäs har varit mättad – tills spelbutiken på Gärdet stängde.
– Äntligen kan vi ge våra kunder den här servicen, säger butikschef Stefan Larsson.

Annons

Det har gått fem år sedan Hemköp i Säversta förvandlades till Willys. Och under den senaste tiden har en förändring skett i butiken. En förbutik för spel, tobak, läkemedel och fika har byggts. Dessutom har tre personer nyanställts.

– Nu kommer vi att ge våra kunder bättre service och tillgodose ett behov som de har, säger butikschef Stefan Larsson, några timmar efter premiäröppnandet på onsdagen.

Se också: Lång väntan för Trissvinst hos Willys i Bollnäs

Ica och Coop i Bollnäs har redan förbutiker med spel och Stefan Larsson har länge velat bygga en likande. Men det är ATG och Svenska spel som bestämmer vilka som ska få möjligheten.

– Det har varit fullt med licenser i Bollnäs, berättar Peter Edlund, som är en av de nyanställda. Han har tidigare jobbat på Hamre spelkafé och det var när det stängde som spelbolagen gav Willys licenser.

Läs också: Direktens lokaler ekar tomma

Han är specialist på de olika spelen hos Svenska spel, så som dem på fotboll och ishockey. Vid sin sida har han en nyanställd specialist på trav-spel, Linda Eriksson som tidigare har jobbat med spel hos Coop och Pressbyrån.

– Det kommer vara samma fyra personer som står här. Det blir ett mer personligt möte för de trogna kunderna, säger Peter Edlund.

Mer läsning

Annons