Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånöstam lämnar kommunpolitiken

Efter en tids timeout från kommunpolitiken har Karin Ånöstam (C) beslutat sig för att lämna de flesta av sina uppdrag.

- Jag gör det av privata och egoistiska skäl med omsorg om mig själv. Dessutom behöver jag fokusera på etableringen av Hälsinglands naturbruksgymnasium i höst, säger hon.

Annons

Det var i februari, i samband med försäljningen av Nytorp, som Centerpartiets dåvarande gruppledare Karin Ånöstam valde att ta timeout från sina kommunalpolitiska uppdrag.

Hon var själv en av spekulanterna och tillsammans med maken, oppositionsrådet Ingvar Persson (M), hade hon även kritiserats av ekonomichefen Kjell Öhrström för att utöva påtryckningar.

Det hela slutade med att det var Jan-Erik Hansson, Pär Eklund och Pär Eriksson som vann upphandlingen allt medan Karin Ånöstam tillsammans med Sigrid Bergåkra valde att satsa på att starta friskolan Hälsinglands naturbruksgymnasium som öppnar i höst.

I dag har Karin Ånöstam beslutat sig för att avsäga sig de flesta av sina uppdrag i kommunen. Det innebär att hon lämnar kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och regionfullmäktige. Hon lämnar även uppdraget i Inköp Hälsingland där hon var ersättare.

Själv säger hon att det inte handlar om någon osämja utan att hon gör det av privata och egoistiska skäl för att värna om sig själv.

- Mitt politiska engagemang kommer att bli lägre men det kommer definitivt inte att upphöra. Jag kommer att ha kvar uppdraget i Bollnäs stadshus AB. Därutöver sitter jag kvar som ledamot i Stiftelsen Skogssällskapet, vice ordförande i Centerkvinnorna och som ordförande Strukturfondspartnerskapet Norra Mellan Sverige.

Hon säger också att det kommer att krävas en hel del tid inför skolstarten i höst och det vill hon ha fokus på.

Mer läsning

Annons