Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu inget nytt styre i Bollnäs

Det är fortfarande oklart vilka partier som ska leda Bollnäs kommun i fortsättningen. Men samtal pågår – både inom och över de politiska blockgränserna.

Annons

Med tio partier, som delar på 45 platser i det nyvalda fullmäktige (se faktaruta), finns det ingen given majoritet. Intressanta samarbetspartier är det nya Bollnäspartiet, som fick sex mandat – och Folkpartiet, som ökade från tre till fem.

- Vi säger inte nej till någon som vill prata med oss, säger Leif Jonsson (FP). Men man kan väl uttrycka det så, att det avgörande för oss är våra sakpolitiska frågor, som vi har gått till val på. Vi säger till exempel nej till utbyggd camping på Långnäs och vi vill inte bygga slakteri eller göra den typen av satsningar.

Socialdemokraternas kontaktperson Jan Lahenkorva konstaterar att det krävs en blocköverskridande överenskommelse, om hans parti ska vara med i den nya kommunledningen. Och än så länge är de inte i förhandlingsläge, eftersom det har tagits initiativ om ett samarbete mellan M, FP, C, KD och BP.

- Men det är klart att vi sonderar terrängen från vårt håll. Och ambitionen är naturligtvis att det största partiet (S) bör ingå och leda kommunen, säger han.

Bollnäspartiets ledare Olle Nilsson Sträng, säger att han ännu inte har träffat några politiker från andra partier:

- Men visst pratas det lite i telefoner.

Mer läsning

Annons