Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en skadegörelse – nu vädjar polisen om hjälp

/

Nu har det hänt igen, ännu en skadegörelse mot Bollbro förvaltnings lokaler vid Lokstallarna.
På tre månader har mängder med fönsterrutor krossats vid närmare tjugo olika tillfällen.

Annons

- Den här skadegörelsen har sammanlagt kostat närmare 400 000 kronor, säger Bollbros delägare Göran Svedberg och ruskar på huvudet.

Inne i ett omklädningsrum ¨vid Bollbro förvaltnings lokaler, som ägs av Bollnäs kommun, ligger tunga järnbitar och oändliga mängder glassplitter på golvet som vittnar om måndagens skadegörelse. En vandalisering som är den tjugonde i ordningen sedan den 16 november.

- Det här är ett stort problem för oss. Vi gör allt vad vi kan för att få reda på vilka de skyldiga är, säger polisassistent PO Nilsson.

Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp att hitta förövarna.

- Vi tror att det är ungdomar som gjort det här. Jag kan inte se att en vuxen har den frenesin att finna nöje med den upprepade skadegörelsen. Vi kan inte utesluta att det inte är samma gäng, men om det skulle vara flera inblandande skulle säkert någon skryta om det så det kom ut, säger han.

PO Nilsson undrar om allmänheten har några tips efter skadegörelsen som hände i månadsskiftet januari-februari. Då tog sig förövarna in i verkstadslokalen och hällde ut 20 liter lösningsmedel över en truck. Trucken slogs sedan sönder och feta oljefläckar fanns i lokalen.

- Där borde föräldrar ha känt att det luktat lösningsmedel av de ungas kläder. Det var även massor med olja i verkstaden så några måste ha skitat ner sig ordentligt. Någon vuxen måste ha reagerat och nu vill vi ha hjälp att få någon att berätta. Vi är väldigt tacksamma för alla tips så vi kan lösa den här meningslösa skadegörelsen som snart kostat skattebetalarna en halv miljon kronor, säger PO Nilsson vid Bollnäspolisen.

Mer läsning

Annons