Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anneli Segerqvist är Bollnäs nya krimchef

/
  • – Det bästa med att vara polis är att ingen dag är den andra lik, säger nytillträdda förundersökningsledaren Anneli Segerqvist.

I början av juli tog Anneli Segerqvist över tjänsten som förundersökningsledare efter Leif Hagelin som gått i pension efter lång och trogen tjänst.

– Det här är en utmaning att axla Leifs jobb, men det känns bra. Jag har andra erfarenheter och kanske ett annat sätt att leda, så det är bara att göra så gott man kan, säger hon.

Annons

Arbetet som förundersökningsledare innebär ett ansvar för alla ärenden som kommer in från Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Det kan vara alltifrån snatterier och stölder till inbrott, misshandelsfall och mord. Allt ska utredas och många ska förhöras. Anneli Segerqvist leder några undersökningar själv, men i första hand ser hon till att någon får dem på sitt bord och att de blir rätt fördelade.

– För mig innebär det här jobbet ett helt annat ansvar, jag kan inte lämna något och måste ha många bollar i luften samtidigt.

Vad vill du prioritera under din tid som krimchef?

– Jag tycker det är hemskt med åldringsbrott och villainbrott. Alla människor, speciellt de äldre och kvinnor som blir utsatta för någon form av brott vurmar jag lite extra för.

Mer läsning

Annons