Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmälda elever tillbaka

De tre elever vid Höghammarskolan, som polisanmälts för grov misshandel av en fjärde elev, återvänder till skolan på måndag.
- Vi får inte besluta om förvisning, som läget är i dag, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S).

Annons

De tre eleverna började på Höghammars gymnasiesärskola i Bollnäs i augusti. Den 9 oktober upptäckte personal att en annan elev hade långa rispor på handlederna – och det framkom att han skadats med en kniv och utsatts för hot och våld av de tre andra.

Efter polisförhör skickades de tre pojkarna till sina respektive hemkommuner, tillfälligt avstängda från undervisningen. Skolans ledning begärde också att barn- och utbildningsnämnden skulle besluta om förvisning från skolan i högst tre terminer.

- Men det här behöver utredas ytterligare, säger nämndens ordförande Jan Lahenkorva. Vi får inte besluta med det underlag som finns nu.

Därför återvänder de tre polisanmälda eleverna till skolan efter höstlovet.

- Den drabbade pojken har flyttats till ett annat boende och eventuellt får vi flytta på någon eller några av de övriga också, säger Kjell Gyllenswärd. Vi ska se över bemanningen på boendena och försöka ordna det så bra som möjligt – i väntan på att polisutredningen blir klar.

Mer läsning

Annons