Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allvarligt skadad kvar på sjukhuset – Region Gävleborgs uppgifter var felaktiga

Den man som skadades allvarligt i en trafikolycka i Lenninge utanför Bollnäs, vårdas fortfarande på sjukhus.

Annons

TV+TEXT: Så här såg det ut på olycksplatsen

Region Gävleborg uppgav på tisdagen att mannen fått lämna sjukhuset, vilket vi rapporterade om.

Men uppgifterna var felaktiga. Mannen, som är i 20-årsåldern, vårdas fortfarande på Gävle sjukhus. Hans skador är allvarliga men inte livshotande.

Lotta Thorbjørnsen är vårdenhetschef på akutmottagningen i Gävle. Hon beklagar det inträffade.

– Det är ju uppenbart så att vi har uppdaterat patientskaderapporten och där har vi uppdaterat med felaktig information.

När en trafikolycka inträffat där en eller flera personer körts till sjukhus kan nyhetsleverantörer begära en patientskaderapport från Region Gävleborg, den skickas då ut till flera redaktioners e-postlådor. Samtidigt läggs rapporten upp på regionens hemsida.

Medier kan senare begära en uppdatering av rapporten, vilket i det här fallet gjordes på tisdagen. I den uppgavs att den skadade tjugoåringen fått lämna sjukhuset.

– Vad jag misstänker är att man har förväxlat patienter. Men jag har inte fått tag på den sköterskan som har gjort det här, säger Lotta Thorbjørnsen.

– Vi är ju jättemåna om att ha bra samarbete med media, sen att vi emellanåt har hög belastning på akutmottagningen är ju också något som kan spela in. Men jag vill poängtera att vi ser jätteallvarligt på det inträffade, säger Lotta Thorbjørnsen

Enligt Lotta Thorbjørnsen pågår diskussioner där Region Gävleborg ser över de rutiner som finns.

Läs också: Sex år efter olyckan – så ser Lars liv ut i dag

Mer läsning