Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholstopp för studenter efter 02

Det blir ingen alkoholservering till klockan 04.00 på efterfesten för Torsbergsgymnasiets nyblivna studenter den 7 juni. Polisen anser att det räcker med servering till klockan 02.00 – och det beslutet har Långnäsparkens Anders Callmyr nu fått.

Annons

Efter studentbalen på Scandic, har efterfesten i Långnäsparken varit en tradition för studenterna från Torsbergsgymnasiet i Bollnäs på senare år. Efterfesten håller på till fyra på morgonen – men de två sista timmarna får det inte serveras alkohol.

- Vi tar polisens yttrande på allvar, motiverar alkoholhandläggaren Siv Lövgren sitt beslut.

Polisen har inga negativa erfarenheter av tidigare studentfester på Långnäs, där det serverats alkohol till fyra så sent som 2010 – men anser ändå i sitt yttrande att detta "väsentligt ökar risken för ordningsstörningar för denna unga målgrupp".

- Det här är inte mycket att säga om, utan bara att acceptera, säger Anders Callmyr. Det såldes inte mycket alkohol mellan 02 och 04 tidigare heller – för studenterna kommer inte hit för att supa sig redlösa en sån här speciell kväll. Men det kan ju vara trevligt att kunna skåla i champagne även efter två.

Mer läsning

Annons