Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldrepersonal fick nog – bjuder in allmänheten

/

Äldrepersonalen i Arbrå har tröttnat på att verksamheten ofta målas ut som negativ. Under onsdagen arrangerades ett öppet hus.
– Genom det här vill vi lyfta fram alla goda initiativ och krafter

Annons

Under onsdagen slog boendet Ängslunda upp portarna för allmänheten. Genom ett öppet hus lyfte personalen fram goda initiativ, spred information och presenterade sig.

På plats fanns arbetsterapeuter, distriktssköterskor, omvårdnadspersonal – ja hela yrkeskåren.

– Den bild av äldreomsorgen som sprids i media har ofta en negativ klang. Vi brinner verkligen för vår sysselsättning och det finns många bra exempel på saker som görs, menar Ulla Öberg, enhetschef för hemtjänsten i Arbrå.

Läs också: Politiken om äldreomsorgen har fastnat i käbbel!

Kvällen började med en informationsträff. Varje enhet fick berätta om sitt arbete och vart man kan vända sig i behov av hjälp eller stöd. Därefter bjöds det på mingel med salta pinnar och cider.

Under kvällen fanns bland annat Erika Andersson och Maria Engstedt med som representanter för korttidsboendet. De arrangerar dagligen olika aktiviteter för äldre.

– Vi brukar arrangera längre utflykter till långnäs eller gå på bandy ihop. Om det är dåligt väder samlas vi i uppehållsrummet och ser en match eller en film tillsammans, det här är ett otroligt givande yrke berättar Erika Andersson.

Läs mer: Åsa förlorar mot kommunen – får inte utökad tid på korttidsboende

En av kvällens besökare var Sune Baggström. Han har sin hustru på boendet och kommer hit flera gånger i veckan. Sune tycker att initiativet med ett öppet hus känns viktigt.

– Det är bra att folk får reda på hur vården bedrivs inom kommunen, det är inte alla som vet vilka förmåner som finns, säger Sune Baggström.

Läs också: Höjda avgifter inom äldreomsorgen: "Synd att man behöver lägga kostnaden på pensionärerna"

Och fortsätter:

– Här på Ängslunda har man tagit fasta på vikten av samarbete och jobbar tillsammans för att överbrygga problem. Jag är helnöjd med min frus vistelse här.

Mer läsning