Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre bilförare får böta för smitning

Bilföraren körde på två personer på Nygatan och fortsatte sedan vidare. Nu döms han till dagsböter för smitningen och ska även betala skadestånd.

Annons

Händelsen inträffade i augusti i fjol på Nygatan i Bollnäs. Ett par hade klivit ur sin bil och ställt sig vid sidan av den parkerade bilen. Bollnäsbon skulle då passera tätt intill makarna med sin bil men stötte till dem så att de skadades.

Bilsidan tog emot mannens ben så att han fick en klämskada. Kvinnan fick en smäll av sidobackspegeln mot sin arm.

Under rättegången i förra veckan sade den åtalade Bollnäsbon i 80-årsåldern att han hört hur de dunkat och sparkat på hans bil, men han förstod inte att någon hade skadats. Han stannade inte heller för att kontrollera om något hade hänt. Det skulle han ha gjort, konstaterar Hudiksvalls tingsrätt.

Nu har tingsrätten dömt Bollnäsbon för obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Han döms till 40 dagsböter à 290 kronor.

Bilföraren ska också betala totalt drygt 3 100 kronor i skadestånd till makarna som skadades. Mannen uppgav under rättegången att skadan på hans ben gjorde ont i tre veckor och kvinnan att värken i hennes arm höll i sig i en vecka efter händelsen. Domen kan överklagas till hovrätten och det ska i sådana fall göras senast den 15 april.

Mer läsning

Annons