Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagarens bevisning höll inte för fällande dom

/

Han som ställdes inför rätta för medhjälp vid den råa misshandeln i Arbrå släpps nu på fri fot. Enligt rätten är det inte bevisat att han var medveten om att offret skulle misshandlas när han lurade med honom till tågstationen i Arbrå.

Annons

På torsdagseftermiddagen kom tingsrättens dom i målet mot den Bollnäsman i 20-årsåldern som åtalats för medhjälp till grov misshandel. Att den misshandel som en Arbåbo i 40-årsåldern utsattes för vid Arbrå Station i början av juni var grov råder det inte någon tvekan om enligt rätten.

Två maskerade män överföll honom, de använde bland annat en yxa, och mannen fick omfattande skador. Mannen som nu stått inför rätta har misstänkts för att på order från en kriminell gruppering ha lurat dit den man som senare misshandlats och att han gjort detta fullt medveten om att det kunde sluta illa för den misshandlade.

Den misshandlade levde under en hotbild från de kriminella och åklagaren har också försökt visa kopplingar mellan denna gruppering och den misstänkte. Åklagaren har också lagt fram en sms-konversation mellan den misstänkte och någon där han får instruktioner om vad han skulle göra.

Den misstänkte har i sak erkänt förhållandena men har inte berättat vem som skickat sms-meddelanden till honom. Han har också hela tiden hävdat att han bara trodde att den som skickade sms till honom ville prata med offret.

Rätten konstaterar nu att eftersom man inte kunnat identifiera de två män som utförde misshandeln kan man heller inte säkerställa att de har något med den kriminella grupperingen att göra. Därför kan man heller inte med säkerhet säga att den misstänkte var medveten om att den man han lurade med sig till stationen i Arbrå skulle misshandlas.

Den misstänkte släpptes ur häktet redan efter rättegången och efter domen förblir han nu på fri fot.

Mer läsning

Annons