Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhléns förblir öppet

Efter ett möte på fredagsförmiddagen fick Åhléns grönt ljus från både samhällsbyggnadskontoret och räddningstjänsten. De åtgärder som har gjorts för att säkra utrymningsvägar bedöms som tillfredsställande och butiken kan därmed fortsätta att hålla öppet.

Annons

- Vi bedömer att de har tagit kritiken från det första nedslaget i tisdags på ett väldigt positivt sätt, säger Leif Wahlberg på räddningstjänsten. De har tagit hjälp av sakkunniga och brandkonsulter och både vi och byggnadsinspektörerna är överens om att de vidtagit de åtgärder som krävs för att få fortsätta att hålla öppet.

Det var i början av veckan som kommunens samhällsbyggnadskontor och räddningstjänsten slog ner på byggnationerna i Åhlénshuset. Samtidigt som ombyggnaden av varuhuset pågick fortsatte Åhléns att bedriva försäljning både i källarplanet och i entréplanet, utan att utrymningsvägarna ansågs tillräckliga.

Samhällsbyggnadskontoret satte en deadline till torsdag eftermiddag, då fastighetsägaren, Boultbee, skulle ha åtgärdat felen. Under fredagen kunde emellertid konstateras att åtgärder hade vidtagits och att Åhléns därmed kan fortsätta att hålla öppet.

Mer läsning

Annons