Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agilitytävling i helgen

/

I helgen kommer omkring 400 hundar med hussar och mattar från hela landet för att tävla i Bollnäs brukshundklubbs officiella agilitytävling.

Annons

Agility är en hundsport där vovven så fort som möjligt forcera en hinderbana med så lite fel som möjligt, med hjälp av kommandon från sin förare. Intresset för hundsporten är stort och i helgen 14-15 augusti, arrangerar Bollnäs Brukshundklubb en tävling i Jycketorp i Ismyra utanför Bollnäs.

- Omkring 400 hundar från hela landet är anmälda. Vi har även anlitat domare utifrån, så även Bollnäsbor som brukar döma annars kan istället vara med och tävla, säger Malin Tangfelt, en av arrangörerna.

Hundarna placeras in i tre olika klasser, beroende på hundens storlek. Dessutom finns det tre olika klasser med olika svårighetsgrader. I klass 3 tävlar de bästa hundarna.

- Många börjar med agility för att det är ett sätt att aktivera hunden. Sedan ser ägaren att hunden också tycker det är roligt, så de fortsätter att träna för att sedan tävla. Jag tror att alla hundraser kan utföra agility, bara de är friska.

Mer läsning

Annons