Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Advokaten vill ha knivskärerskan frikänd

Försvarsadvokaten Lars Lundkvist hävdar att det var en olyckshändelse när den 35-åriga kvinnan satte kniven i en man från Bollnäs – och att hon därför ska frikännas.

Annons

Under tisdagen yrkade kammaråklagare Krister Frykman på att den 35-åriga kvinnan ska dömas till fyra och ett halvt års fängelse för försök till dråp.

Han menar att det inte rörde sig om någon olyckshändelse när hon den 23 juli stack kniven i 31-årig man som hon var på samma fest som och som hon kände sedan tidigare.

När rättegången fortsatte på torsdagen var kvinnans advokat Lars Lundkvist inte beredd att hålla med om att det handlar om försök till dråp när hon stack kniven i en Bollnäsbo i juli. Vittnesuppgifterna är alldeles för vaga och motstridiga.

- Jag yrkar på ett frikännande eftersom det var en olyckshändelse att kniven träffade mannen. Alternativt handlade hon i nödvärn. Blir hon ändå dömd så yrkar jag på grov misshandel. Jag tycker dessutom att rätten ska ta hänsyn till de personliga omständigheterna. Min klient har två diagnoser och har svåra alkoholproblem, det här är en djupt tragisk historia, säger han.

Allt medan kammaråklagare anser att straffet bör ligga någonstans mellan 4,5 till 5 års fängelse.

Dom faller den 6 september.

Mer läsning

Annons