Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50-talsnostalgi i skolmiljö

/

T-birds och Pink ladies. Det var vad som mötte publiken när några tjejer på Arbråskolan visade upp sin egen uppsättning av musikalen Grease.

Annons

En nätt liten kärlekshistoria i 50-talsförpackning. Det presenterades under torsdagen av tolv sånglada niondeklassare på Arbråskolan. Under överinseende av lärarna Erika Planeskog och Annika Johansson har de under drygt en termin jobbat med att sätta upp musikalen Grease och i går fick de äntligen kliva ut på scenen inför riktig publik. Två genrep inför skolkamrater och sedan på kvällen en öppen föreställning för alla intresserade.

Tjejerna i ensemblen har under hösten lagt ner en lektion i veckan, i ämnet "elevens val", och själva satt ihop en musikal. En uppgift som inte alltid har varit lätt.

- Det har varit blod, svett och tårar, många tårar, berättar tjejerna när tidningen träffar dem efter generalrepetitionen.

Men de är också överens om att det har varit jättekul och att det mot alla odds blev något av det hela till slut. De känner själva att de har blivit bättre bara från den första generalrepetitionen till den andra. Något som lovar gott inför kvällens föreställning för allmänheten.

- Det svåraste var att sätta ihop hela föreställningen, säger Linda Träff som spelar Sandy. Att välja ut vilka scener vi skulle göra och hur vi skulle göra dem.

 

Mer läsning

Annons