Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

45 sägs upp på SNA

/

På tisdagen fick de anställda vid SNA Europe i Bollnäs besked om vilka som får sluta, när delar av produktionen flyttas till Minsk i Vitryssland.

Personalstyrkan minskas med 53, varav åtta erbjuds pensionslösningar och 45 sägs upp.

Annons

Den 10 november fick de 149 anställda vid SNA Europe chockbeskedet att 66 jobb i Bollnäs skulle försvinna, när delar av tillverkningen där och i Lidköping flyttas till Vitryssland.

Sedan dess har företagsledningen förhandlat med de fackliga organisationerna, som försökt rädda kvar så mycket som möjligt av verksamheten i Bollnäs.

Resultatet av förhandlingarna presenterades för de anställda i samband med skiftbytena under tisdagen. Den tredje och sista gruppen fick beskedet vid 23-tiden.

Arbetsgivarsidans utgångsbud med 66 jobb har minskats till 53 under förhandlingarna. Dessutom erbjuds åtta anställda olika pensionslösningar, så antalet uppsagda blir 45.

Uppgifterna om personalminskningarna är samstämmiga och kommer från flera oberoende källor – men varken företagsledningen eller de fackliga representanterna vill kommentera dem innan alla anställda har informerats.

Mer läsning

Annons