Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åring slogs ned med flaska

En 24-årig man fick ansiktsskador efter en grov misshandel på Odengatan i Bollnäs natten mot söndagen. Strax efteråt kunde polisen gripa en 16-årig Bollnäsbo som misstänkt för att ha slagit 24-åringen.

Annons

Senare under natten beslutade jouråklagaren att anhålla 16-åringen. Efter förhör släpptes han dock under dagen.
- Enligt vittnesuppgifter använde han en flaska som tillhygge, uppger länsvakthavande polisbefäl.
Gripandet av 16-åringen skedde efter att polisen snabbt fått ett tips. Ytterligare förhör ska nu hållas. Polisen har också tagit kontakt med socialtjänsten i Bollnäs.
- Vi vet ännu inte vad som ligger bakom misshandeln, men hoppas få en bättre bild av händelseförloppet senare i dag, säger polisens förundersökningsledare.
Det 24-åriga offret blödde kraftigt när han påträffades, men det finns ännu inga uppgifter om hur allvarliga ansiktsskadorna är.
Polisen hade även i övrigt en stökig natt med flera ingripanden i centrum och i Långnäsparken. Vid hamburgerbaren Max utbröt ett större slagsmål, men ingen greps.
På Långnäs omhändertogs en 17-årig flicka som var kraftigt berusad. Hon kördes hem av polisen som i polisrapporten kallar henne för en "rabiat sparkande, galen kvinna".
- Det var mycket stökigt på flera ställen i centrala Bollnäs.
Två personer greps också för hot mot tjänsteman. Det skedde efter bråk med ordningsvakter. Åklagaren beslöt dock att inte anhålla de båda.
Vid folkparken var det mycket fylleri och några ungdomar fick omhändertas och hjälpas hem.
En del skadegörelse har också skett. Flera gator i Bollnäs var dessutom kraftigt nedskräpade.

Mer läsning

Annons