Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 dansade om nio sommarjobb

/
  • Linnéa Landin (nr 8) flyger fram över golvet. Linnea var en av 20 ungdomar som fightades om nio sommarlovsjobb vid lördagens audition i Bollnäs. Besked om vilka som får jobben ges i dag.
  • När det gäller dans brukar grabbarna vara i minoritet. Så även den här gången. 18 av 20 dansare var tjejer. James Bankratok (bilden) och Simon Skjefstad heter grabbarna som slog in en kil i dominansen.
  • Hanna Rosén, i grönt, är koreograf och danslärare för esteterna på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Vid söndagens uttagningar var hon också jurymedlem, tillsammans med Camilla Luchessi och Sofia Nohrstedt.

Nio sommarjobb låg i potten när 20 dansande ungdomar visade vad de kunde inför en tremannajury på Heden i Bollnäs på söndagen.

Annons

- De är supernervösa, men det ser bra ut och jag vet sedan tidigare vad de kan, sa Hanna Rosén, koreograf, en i juryn och danslärare för esteterna i Bollnäs.

På sidan satt Camilla Luchessi, allas dansmamma i Bollnäs, och Sofia Nohrstedt, danskonsulent från Musik Gävleborg, och betygsatte. Redan i dag tas de nio som får sommarjobbsdansa i Bollnäs ut.

På sidan satt även Karin Knape, kulturstrateg i Bollnäs kommun. Hon berättade att till hösten ska dansarna från länets alla kommuner som infört dans som sommarjobb ge sig ut på en gemensam turné. Förutom Bollnäs handlar det om Söderhamn, Hudiksvall och Gävle.

De nio som på söndagen passerade nålsögat anställs som sommarjobbare i 40 timmar. Lönen blir 45 kronor i timmen och de kommer att dansa på gator, torg och andra platser där folk vistas.

Mer läsning

Annons