Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16 000 till Barncancerfonden

/

Hallå där Hannah Söderström, 19 år, som tillsammans med fyra klasskamrater på Torsbergsgymnasiet anordnade en konsert i Bollnäs kyrka till förmån för cancersjuka barn.

Annons

Hur gick det?

– Jättebra, långt över förväntan. Det kom 430 personer och vi samlade in 15 967 kronor. Bara på inträdet fick vi in 11 000 kronor. Pengar som går oavkortat till Barncancerfonden.

Blev du överraskad av resultatet?

Ja, verkligen. Vi hade varit nöjda om det kommit 150 personer. Det var fullsatt på bänkarna nere i kyrkan så folk fick gå upp på läktaren och sätta sig.

Din klasskompis Veronica Jonsson dog i cancer för snart sex år sedan. Du läste bland annat upp ett brev som hon hade skrivit till klassen innan hon gick bort. Hur kändes det?

– Det var väldigt mäktigt att stå där. Dels för att se alla människor som hade gått dit för vår skull, men också för Barncancerfondens skull.

Vilka reaktioner har ni fått?

– Vi har fått jättemycket beröm och många har berättat att de upplevde både leenden och tårar under konserten och att de blev väldigt berörda av det som framfördes.

Ni har arbetat med det här i ett års tid. Hur känns det nu när allt är över?

– Det är väldigt skönt att det är klart och att det gick så bra som det gick. Men det är inte helt över för vår del. Nu ska vi skriva en uppsats om allt det här innan skolan slutar i juni.

Mer läsning

Annons