Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åringar skadade i trafikolycka

/
  • I en vänsterkurva gick bilen med de fyra ungdomarna av vägen och kolliderade med en tall.
  • Friskolan Lust och Lärahåller öppet mellan klockan elva och fjorton på lördagen. Rektor Anders Ringgård (bilden) och personal finns på plats för att ta emot elever och föräldrar som behöver stöd och information.

Två pojkar i 15-årsåldern skadades allvarligt vid en trafikolycka på länsväg 623 natten mot lördagen.

Bilen som fyra pojkar i 15-årsåldern färdades i gick av okänd anledning gick av vägen.

För en av pojkarna, som vårdas på Akademiska sjukhuset, uppges tillståndet som kritiskt. Den andre pojken, som finns på Gävle sjukhus, är tillståndet allvarligt.

Annons

Olyckan inträffade vid halv två tiden natten mot lördagen. Bilen med de fyra ungdomar kördes på länsväg 632 i riktning mot Segersta. I en vänsterkurva strax söder om Stocksäter har bilen gått av vägen till höger och krockat mot en tall.

Två av ungdomarna fick skallskador och fördes till Gävle sjukhus. Medan de övriga två ådrog sig lindrigare skador och fördes till Bollnäs respektive Hudiskvalls sjukhus.
En av de allvarligaste skadade pojkarna fördes under lördagen till Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Tillståndet för den pojken anges som kritiskt. Och för den andre pojken som är kvar på Gävle sjukhus är tillståndet allvarligt.

Samtliga fyra är hemmahörande i Bollnäs och elever vid friskolan Lust och Lära.
Under lördagsmorgonen höll skolledningen en träff med kommunens krishanteringsgrupp, Posom-gruppen, i Församlingshemmet.

Mellan klockan elva och fjorton höll friskolan Lust och Lära öppet och personal fanns på plats att ta emot elever och föräldrar som behövde stöd och information.

 

Mer läsning

Annons