Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10 000 kronor till en bowlande eldsjäl

/
  • Tilda Sundberg, 11 år, Petra Larsson, 12 år och Fanny Rindehed, 13 år, firar tillsammans med sin ledare Maria Nylund som fick Eriksstipendiet på 10 000 kronor. Pengarna går till barn- och ungdomsverksamheten i Bollnäs Bowling Club.

Hennes brinnande engagemang och förmåga att se alla barn, och att lära dem ta både vinster och förluster, är en del av motiveringen.
Maria Nylund, ordförande för Bollnäs Bowling Club, fick Eriksstipendiet för lokala barn- eller ungdomsledare.

Annons

Det var en glad Maria Nylund som tog emot Erikshjälpens nyinstiftade stipendium på 10 000 kronor under lördagen. Pengarna ska gå till barn- eller ungdomsledare som genom ledarskap och engagemang ger liv åt barns drömmar.

Pengarna är välkomna, inte minst för den grupp barn som utvecklats så pass att de ska börja tävla nästa år. En stor del kommer därför att gå till träningsredskap, men klubben ska också göra något kul tillsammans med barnen.

– Det känns roligt, säger 13-åriga Fanny Rindehed som spelar bowling.

Nio nomineringar hade Maria Nylund fått. Några andra nomineringar hade inte kommit in till Erikshjälpen, berättar butikschef Lars-Erik Pherzon. Men rätt val var det i alla fall, tycker han, och beskriver stipendiaten som en rättvis eldsjäl.

Mer läsning

Annons