Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjuder in landstingsrådet till debatt

/

Landstingsrådet Eva Tjernström (S) sjunger just nu ut på Facebook. Där luftar hon sitt missnöje över Hälsingetidningars landstingsbevakning.

Tjernström menar att vi skriver för mycket, för ofta och för engagerat om landstingets verksamhet.

Annons

"Osmakligt", "skvaller", "privat tyckande" kallar hon vår journalistik. Jag har viss förståelse för att Eva Tjernström tycker att det är pressande att läsa vår reporter Erik Jersenius grundliga artikelserier om de områden hon ansvarar för. Den senaste tiden har det bland annat handlat om de stora bristerna i barn- och ungdomspsykiatrin, om de uppseendeväckande kostnaderna för inhyrda konsulter och inte minst om det accelererande demokratiska underskott som finns inom landstinget Gävleborg. Hos läsarna har artiklarna förstås väckt ett mycket stort engagemang, liksom på vår ledarredaktion.

Det som förundrar mig är att Eva Tjernström väljer att lufta sitt missnöje på just Facebook.

Det vore (för att använda hennes egna ord) mera "smakligt" av en förtroendevald politiker, med ansvar för en budget på drygt sju miljarder att debattera så att också allmänheten fick ta del av hennes försök till försvar. På Facebook har Eva Tjernström 390 vänner. I en debatt i Hälsinglands tidningar skulle hon nå 98 000 läsare.

Men viktigast av allt: hon skulle visa att hon står för sina åsikter – också inför de medborgare som betalar och behöver landstingets verksamhet.

Gunilla Kindstrand, chefredaktör

Mer läsning

Annons