Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Balicevac står för målen igen när Ilsbo bygger på med elva nyförvärv: "Vi gasar i stället för bromsa"

Upp och ned mellan botten i fyran och toppen i femman.Men nu laddar Ilsbo SK för att etablera sig på säkrare mark, och förstärker med nästan ett helt nytt lag. En "evig" grundbult är dock given – effektive målskytten Armin Balicevac.

Annons

– Jag hade lite problem med skador förra säsongen, men nu är jag i bästa form och hoppas på ännu fler mål, säger den 25-årige forwarden, som är moderklubben trogen.

Det är nu ingen självklarhet.

Armin Balicevac gjorde 10 mål i fyran förra säsongen – nu siktar Ilsbos topp på fler.

Armin Balicevac har under flera år varit en extraordinär klasslirare i fyran och femman, och har haft anbud därefter.

– Jo, det har funnits en del. För ett par år sedan tränade jag med Hudiksvalls FF, och det gick ganska bra. De ville ha mig, men jag tackade nej. Då med, säger Balicevac, med en sällsynt mix av mer talang än ambition att klättra i divisionerna.

– Det skulle ta så mycket tid, jag har annat som jag värderar. Fyran känns som en lämplig nivå för mig. Dessutom trivs jag så himla bra i Ilsbo, det samhället och klubben har gjort så mycket för mig, säger Armin Balicevac, som bara var två år när familjen 1992 landade i Hälsingland efter flykten från Bosnien och kriget på Balkan.

– Nu har mina bröder och föräldrar flyttat härifrån, men jag blir kvar. Jag är så hemmakär att jag till och med nobbade åka på lägret i Halmstad under tiden i Hälsingelaget. Jag jobbar för att hjälpa Ilsbo uppåt i stället.

Nu hoppas måltjuven – som gjorde tio mål för en fjärde plats i fjolårets skytteliga – att klubbens nysatsning ska ge en skojig(are) säsong i fyran.

– Vi har tappat några äldre spelare, nu är det en nödvändig föryngring. Jag hoppas och tror att vi ska klara att bli ett stabilare mittlag åtminstone, och slippa den där pressen under hössäsongen, säger Armin Balicevac.

I höstas fixade Ilsbo, med näppe, nytt kontrakt via kval mot Färila.

Årets försäsong har varit lovande, inte minst defensivt, med bland annat segrar över Bergvik (3–0) och Norrala (2–1).

– Det är ju allmänt lite nedåt i Hälsingland. Och det finns liksom två val att göra, bromsa eller gasa. Vi har valt att gasa, konstaterar klubbens optimistike ordförande Andreas Nilsson.

Ilsbo SK

Tränare: Jerker Eriksson (ny från Bergsjö U)

Placering i fjol: 10:a i fyran (Kvalade för nytt kontrakt mot Färila).

Spelarförluster: Niklas Palm (Friska Viljor), Jonathan Berg (Hudiksvalls SK), Dennis Bergman (Hudiksvalls SK), Henrik Paulsson (slutar), Ermin Balicevac (paus).

Nyförvärv: Patrik Pettersson (Bergsjö), Nyein Chan Oo (Bergsjö), Johan Andersson, mv (Strömsbruk), Jakob Gbadegbe (Strand), Tobias Selahn (Strömsbruk), Anton Holm (Strömsbruk), Mang Pii (Bergsjö), Anantachai Sornsang (Iggesund), Håkan Söderlund. mv (Strömsbruk), Sebastian Sjölund (Bergsjö), Morgan Johansson (Strömsbruk).

Spelare att hålla koll på: Defensive mittfältaren Markus Carlsson betyder oerhört mycket för laget.

Vilket lag vinner serien: Det blir jämnare än på många år, men säg Ljusne AIK då.

Vem blir skyttekung i serien: Armin Balicevac, Ilsbo.

Mer läsning

Annons